NL | EN
World Living Statues
festival

Persberichten

 

Persbericht NK Living Statues winnaar d.d. 2 juli 2022. Klik hier.

 

Persbericht NK Living Statues te Ede d.d. 11 maart 2022. Klik hier.

 

== P E R S B E R I C H T ==

Ede, 24 april 2020

NK Living Statues verplaatst naar zomer 2021

Dinsdag 21 april heeft het kabinet een verlenging van de maatregelen rondom de evenementen aangekondigd. Dit maakt dat de organisatie van het NK Living Statues samen met gemeente Ede ervoor heeft gekozen om het kampioenschap te verplaatsen naar een nader te bepalen datum in 2021.

De huidige maatregelen brengen veel onzekerheid, waardoor een goede voorbereiding van het NK Living Statues niet gegarandeerd kan worden. De oorspronkelijke datum voor dit evenement, dat voor het eerst in Ede is, was 5 juli. Daarna werd er gekeken naar 27 september, maar gezien de coronacrisis is besloten het een jaar op te schuiven.

Stoppen met voorbereidingskosten

Living Statues ontvangt 40.000 euro van de gemeente Ede. Het valt derhalve onder de evenementen die gevraagd worden om de voorbereidingskosten te stoppen. Dit maakt het voor organisator Robin Hagen lastig om de organisatie voort te zetten: “Nu we weten dat de maatregelen in ieder geval tot september gelden, is het verstandig om de knoop nu al door te hakken. Het is een te groot risico om een evenement te organiseren in september. Nu kunnen we ervoor zorgen dat we volgend jaar een spetterende editie neer kunnen zetten”.

Goede hoop voor volgend jaar

“We hopen dat de situatie het volgend jaar toelaat om een grootschalig evenement als het NK Living Statues in het centrum van Ede te organiseren. Edenaren houden van levende standbeelden. Dat hebben we gezien aan de bezoekersaantallen van de edities van Statues by Night. Het zou mooi zijn als dit evenement het centrum van Ede volgend jaar kan opfleuren”, aldus wethouder Willemien Vreugdenhil.

 

== P E R S B E R I C H T ==

Arnhem, 1 juli  2019

BIJNA 250 LEVENDE STANDBEELDEN KLEUREN WK-WEEKEND IN EDE EN ARNHEM

4 oktober Ede, 5 en 6 oktober Arnhem

Allerlaatste WK living Statues in Arnhem wordt een geweldige BIG BANG.

Het wordt de laatste in Arnhem. Maar de beste. Vele kampioenen van de afgelopen 13 edities komen vanuit de gehele wereld gevlogen om in Arnhem nog 1 x op het podium te stappen. Maar niet  alleen die kampioen. Ook meer dan 100 van de door artistiek leider John Eicke (Berlijn) zorgvuldig geselecteerde professionele Levende standbeelden komen strijden om die felbegeerde titel wereld kampioen Living statues.

Organisator Robin Hagen  besloot zelf te stoppen in Arnhem. “Het festival is toe aan nieuwe uitdagingen en een nieuwe stad misschien. Maar de laatste editie van Arnhem wordt een BIG BANG van jewelste”.

Met de crème de la crème van de beste artiesten uit  alle werelddelen. John Eicke heeft heel streng geselecteerd en we hebben hem nagenoeg geen financiële restricties gegeven. Al het beschikbare budget moet naar de artiesten vertelt Hagen. Die nog steeds heel trots is op wat hij wereldwijd heeft bereikt met het World Living Statues festival.

Parade der Kampioenen op zaterdag 5 oktober

Zoveel mogelijk van de nog optredende kampioenen van de afgelopen jaren zullen op zaterdag 5 oktober te zien zijn in het centrum van Arnhem. Op spectaculaire wijze natuurlijk. Maar hoe dat houdt de organisatie nog geheim.

WK LIVING STATUES zondag 6 oktober

De zondag staat traditioneel in het teken van het Wereldkampioenschap. Voormalig wereldkampioen en huidig artistiek leider John Eicke heeft de selectie gedaan van de bijna 200 living statues, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Ruim 100 professionals, 40 amateurs en meer dan 50 heel veel prachtige kids statues hebben dan een plek in het centrum van Arnhem, waar ze worden gadegeslagen door circa 150.000 bezoekers. In hun strijd om de felbegeerde wereldtitels vormen ze de rode draad tussen zes pleinen, waarin voorstellingen, exposities én grensverleggende optredens van Living statues elkaar in hoog tempo afwisselen.

Het WK op zondagmiddag begint om 13.00 uur en sluit af met een grootse en spectaculaire prijsuitreiking vanaf 17.00 uur op de Markt.

Als voorproefje op al dit moois is op vrijdag 4 oktober het feeërieke prachtig verlichte Statues by Night in het centrum van Ede tussen 20.00 en 23.00 uur. Een onmisbaar schouwspel dat al jaren onderdeel is van Het World Living Statues festival.

Meer info:

www.worldlivingstatues.nl

....................................................................................................................................................

Noot voor de redactie:

Voor aanvullende info of HR-beeldmateriaal belt of mailt u met

Bureau Theaterprojecten, Marketing & PR, telefoon (026) 363 5084 of (06) 2260 1595, karin@theaterprojecten.nl