NL | EN
World Living Statues
festival

Het Festival in 2022

 

Het festival

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. En allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Nederland.

De verschillende onderdelen zullen zijn:

  • Zaandam: Statues by Night meet the Champions 7 oktober 19:30 - 22:30 uur
  • Zaandam: Leven (de) Beelden en Kidsstatues 8 oktober 13:00 - 17:00 uur
  • Arnhem: Parade of the Champions 9 oktober 13:00 - 17:00 uur
  • Alkmaar: Statues by Night meet the Champions 15 oktober 19:30 - 22:30 uur
  • Alkmaar: World Championship Living Statues met Kids Statues 16 oktober 13:00 - 17:00 uur. Aansluitend aan het kampioenschap zal de grootse prijsuitreiking plaatsvinden tot ongeveer 18.00 uur.

 

Alle onderdelen van het festival zullen in en door het centrum plaatsvinden. De beelden zullen langs een uitgezette wandelroute te bewonderen zijn. Deze route wordt duidelijk aangegeven. Houd hiervoor ook onze social media in de gaten!

Alles is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan kun je terecht bij lokale parkeergarages. Kom je uit de omgeving? Dan kun je natuurlijk ook op de fiets komen. Parkeer je fiets het liefst iets buiten de route. Voor Alkmaar bijvoorbeeld op de Paardenmarkt. 

 

Kunstzinnig, ontroerend of grappig

 

Vanaf het allereerste begin heeft het WLSF een gigantische aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het festival enorm. John Eicke, de nieuwe International artistic director van het WLSF, reist sinds zijn uitverkiezing tot wereldkampioen (en dat is 'ie inmiddels voor de tweede keer!) zonder onderbreking de wereld over, van het ene festival naar het andere.

 

De wereld als speelveld

‘Meedoen aan het World Living Statues festival' zegt in de wereld van het levende standbeeld bijna alles. Maar ook de vele bezoekers kijken er telkens naar uit. En publicitair? Van Australië tot Canada en van Argentinië tot China… overal wordt er aandacht aan het festival geschonken. Het grootste festival ter wereld voor en door living statues.