NL | EN
World Living Statues
festival

De Parade der kampioenen 2022

 

2022

Na het geweldige succes van de Parade der Kampioenen in 2019 keert de trein met de kampioenen terug in het centrum van Arnhem.

Op 9 oktober zal de trein met de kampioenen uit allerlei landen rondrijden door het centrum. Onderweg zullen de Kampioenen die met de Parade meedoen bij hun sokkels worden afgezet en zullen ze gaan optreden. Na het optreden worden de kampioenen weer op dezelfde wijze opgehaald en rondgereden tot ze weer bij het Audrey Hepburnplein zijn gearriveerd.

De route start op het Audrey Hepburnplein en gaat via de Bakkerstraat via de Ketelstraat en Rijnstraat naar de Korenmarkt. Dan weer richting de Ketelstraat en vervolgens rechtdoor om via de Koningstraat weer terug te keren op het Audrey Hepburnplein.

De parade start om 13:00 uur en om 17:00 uur is het afgelopen.

Handige informatie voor het festival in ARNHEM - 9 oktober!
Ben je van plan om 9 oktober naar Arnhem te komen voor de Parade der Kampioenen van het World Living Statues Festival? Dan volgt hier wat nuttige informatie:

BEREIKBAARHEID
Het festival bevind zich in het centrum van Arnhem, dus reis zoveel mogelijk lopend, met de fiets of openbaar vervoer. In slechts enkele minuten wandel je vanaf Station Arnhem (trein/bus) naar het centrum, waar je op alle gewenste plekken op de route kan instromen. Plan je OV reis gemakkelijk van te voren via de reisplanner van 9292.

PARKEREN
Mocht je toch niet anders kunnen komen dan met de auto, dan zijn deze parkeergarages het dichtstbij:
- Parkeergarage Centraal, Willemstunnel 1
- Janssingel, Jansbinnensingel 8-9
- Rozet, Langstraat 10
- Broerenstraat, Broerenstraat 51
- Musisgarage, Velperbinnensingel 2

BRENG DE STATUES TOT LEVEN
Wist je dat je een stilstaand beeld tot leven kan laten komen? Gooi een muntje in het bakje dat bij hen staat en ze zullen je als bedank vermaken met een uniek stukje spel. Neem hiervoor dus wat kleingeld mee, want het is echt een extra belevenis! Tevens geef je een act hier extra support mee, want alles wat de statues tijdens hun optreden opbrengen, mogen ze zelf houden.