NL | EN
World Living Statues
festival

Leven(de) Beelden Zaandam

 

Leven(de) Beelden Zaandam 7 & 8 oktober

Handige informatie voor de festivals in ZAANDAM - 7 en 8 oktober!
Ben je van plan om 7 en/of 8 oktober naar Zaandam te komen voor het World Living Statues Festival? Dan volgt hier wat nuttige informatie:

BEREIKBAARHEID
Beide festivals bevinden zich in het centrum van Zaandam, dus reis zoveel mogelijk lopend, met de fiets of openbaar vervoer. In slechts enkele minuten wandel je vanaf Station Zaandam (trein/bus) naar de Gedempte Gracht, waar beide evenementen plaatsvinden. Plan je OV reis gemakkelijk van te voren via de reisplanner van 9292.

PARKEREN
Mocht je toch niet anders kunnen dan met de auto, dan zijn deze parkeergarages het dichtstbij:
- Rozenhof - Zilverpadsteeg - 1506 BE Zaandam (438 plekken)
- Hermitage - Hermitage 144 - 1506 TX Zaandam (895 plekken)
- Noordschebos - Noordschebos 1, 1506 MN Zaandam
- City Parking - Westzijde 30, 1506 EE Zaandam
- Parking Zaantheater - Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam (90 plekken)
Let op: de Hermitage en de Behouden Haven zijn het best te bereiken vanaf de westkant van Zaandam. Rozenhof en het Zaantheater zijn zowel vanaf de westkant, als de oostkant van Zaandam te bereiken, wegrijden is echter alleen mogelijk in oostelijke richting.

BRENG DE STATUES TOT LEVEN
Wist je dat je een stilstaand beeld tot leven kan laten komen? Gooi een muntje in het bakje dat bij hen staat en ze zullen je als bedank vermaken met een uniek stukje spel. Neem hiervoor dus wat kleingeld mee, want het is echt een extra belevenis! Tevens geef je een act hier extra support mee, want alles wat de statues tijdens hun optreden opbrengen, mogen ze zelf houden.

 

Vrijdag 7 oktober – Statues by Night: Meet the Champions

Statues by Night: Meet the Champions is dé spetterende opening van het festival. Een keur aan wereldkampioenen maakt speciaal voor de gelegenheid haar opwachting. Je wordt getrakteerd op een overweldigend mooi en innovatief optreden van een stoet aan levende beelden in de donkere avond. De deelnemers laten hun succesvolle en prijswinnende creatie op theatrale wijze laten zien. Via een vooraf vastgestelde route wandel je door Zaandam Centrum en vergaap je je aan de meest magnifieke en vreemde creaties. Statues by Night is betoverend, verrassend en zet de veelbelovende toon voor de rest van de festivalweekends.   

Tijd: 19:30 tot 22:30 uur

Zaterdag 8 oktober – Leven(de) Beelden met profs en kids

Op de zaterdag van het evenement krijgt aanstormend talent alle ruimte om het podium op straat te veroveren. Zowel de jeugd die niet eerder in aanraking is geweest met theater als de inmiddels fanatieke uitdagers van de oudere garde, wordt de kans geboden hun kunsten te vertonen.
Echte bekende Zaanse beelden worden verbeeld door (inter)nationale professionals. Deze dag staat daarmee in het teken van de onmisbare overdracht van kennis, expertise en enthousiasme en is daarmee onmisbaar voor je volledige World Living Statues Festival-experience!

Tijd: 13:00 - 17:00 uur