NL | EN
World Living Statues
festival

Persberichten

 

== P E R S B E R I C H T ==

Arnhem, 1 juli  2019

BIJNA 250 LEVENDE STANDBEELDEN KLEUREN WK-WEEKEND IN EDE EN ARNHEM

4 oktober Ede, 5 en 6 oktober Arnhem

Allerlaatste WK living Statues in Arnhem wordt een geweldige BIG BANG.

Het wordt de laatste in Arnhem. Maar de beste. Vele kampioenen van de afgelopen 13 edities komen vanuit de gehele wereld gevlogen om in Arnhem nog 1 x op het podium te stappen. Maar niet  alleen die kampioen. Ook meer dan 100 van de door artistiek leider John Eicke (Berlijn) zorgvuldig geselecteerde professionele Levende standbeelden komen strijden om die felbegeerde titel wereld kampioen Living statues.

Organisator Robin Hagen  besloot zelf te stoppen in Arnhem. “Het festival is toe aan nieuwe uitdagingen en een nieuwe stad misschien. Maar de laatste editie van Arnhem wordt een BIG BANG van jewelste”.

Met de crème de la crème van de beste artiesten uit  alle werelddelen. John Eicke heeft heel streng geselecteerd en we hebben hem nagenoeg geen financiële restricties gegeven. Al het beschikbare budget moet naar de artiesten vertelt Hagen. Die nog steeds heel trots is op wat hij wereldwijd heeft bereikt met het World Living Statues festival.

Parade der Kampioenen op zaterdag 5 oktober

Zoveel mogelijk van de nog optredende kampioenen van de afgelopen jaren zullen op zaterdag 5 oktober te zien zijn in het centrum van Arnhem. Op spectaculaire wijze natuurlijk. Maar hoe dat houdt de organisatie nog geheim.

WK LIVING STATUES zondag 6 oktober

De zondag staat traditioneel in het teken van het Wereldkampioenschap. Voormalig wereldkampioen en huidig artistiek leider John Eicke heeft de selectie gedaan van de bijna 200 living statues, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Ruim 100 professionals, 40 amateurs en meer dan 50 heel veel prachtige kids statues hebben dan een plek in het centrum van Arnhem, waar ze worden gadegeslagen door circa 150.000 bezoekers. In hun strijd om de felbegeerde wereldtitels vormen ze de rode draad tussen zes pleinen, waarin voorstellingen, exposities én grensverleggende optredens van Living statues elkaar in hoog tempo afwisselen.

Het WK op zondagmiddag begint om 13.00 uur en sluit af met een grootse en spectaculaire prijsuitreiking vanaf 17.00 uur op de Markt.

Als voorproefje op al dit moois is op vrijdag 4 oktober het feeërieke prachtig verlichte Statues by Night in het centrum van Ede tussen 20.00 en 23.00 uur. Een onmisbaar schouwspel dat al jaren onderdeel is van Het World Living Statues festival.

Meer info:

www.worldlivingstatues.nl

....................................................................................................................................................

Noot voor de redactie:

Voor aanvullende info of HR-beeldmateriaal belt of mailt u met

Bureau Theaterprojecten, Marketing & PR, telefoon (026) 363 5084 of (06) 2260 1595, karin@theaterprojecten.nl