NL | EN
World Living Statues
festival

Het Festival

 

Het festival

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. En allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Arnhem.

De allerlaatste editie in Arnhem en Ede is in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019.

  • 4 oktober Statues by Night Ede, 19:30 tot 22:30 uur
  • 5 oktober Parade der Kampioenen Arnhem, 15:00 tot 17:00 uur
  • 6 oktober Het NK en het WK in Arnhem, 13:00 tot 17:00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

 

Kunstzinnig, ontroerend of grappig

Vanaf het allereerste begin heeft het WLSF een gigantische aantrekkingskracht. Elke festivaleditie weer vergapen zich meer dan 200.000 bezoekers aan bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues. Voor de kunstvorm zelf is de impact van het festival enorm. John Eicke, de nieuwe International artistic director van het WLSF, reist sinds zijn uitverkiezing tot wereldkampioen (en dat is 'ie inmiddels voor de tweede keer!) zonder onderbreking de wereld over, van het ene festival naar het andere.

 

De wereld als speelveld

‘Meedoen in Arnhem’ zegt in de wereld van het levende standbeeld bijna alles. Maar ook de vele bezoekers kijken er telkens naar uit. En publicitair? Van Australië tot Canada en van Argentinië tot China… overal wordt er aandacht aan het festival geschonken. Het grootste festival ter wereld voor en door living statues.