NL | EN
World Living Statues
festival

Workshops

 

GRATIS WORKSHOPS ULTIEME VOORBEREIDING VOOR HET
WK WORLD LIVING STATUES

Word jij ook een steengoed beeld?

  • zaterdag 9 september Ede
  • zondag 10 september Arnhem

 

Al vele jaren vormen levende standbeelden dé trekker in dorp en stad. Zo ook in Ede en Arnhem, waar op vrijdag 29 september en zondag 1 oktober respectievelijk Statues by Night en het WK World Living Statues gaan plaatsvinden. De verwachting is dat er ook dán weer duizenden bezoekers langs alle beelden schuifelen, zich vergapend aan deze bijzondere kunstvorm die door jong en oud en afkomstig uit binnen- en buitenland zal worden geshowd.

Ter voorbereiding hierop geeft het World Living Statues Festival in Arnhem ook nieuwe talenten de kans eens te ondervinden wat het betekent om een levend standbeeld te zijn. Daartoe worden op zaterdag 9 september in Ede en op zondag 10 september in Arnhem twee wel heel bijzondere workshops georganiseerd onder de verleidelijke titel: ‘Word jij ook een steengoed beeld?’ En voor de échte talenten zal er dan op 1 oktober een sokkel worden vrijgehouden, zodat ze hun kwaliteiten aan het veelkoppige publiek kunnen demonstreren. Maar ook zij die deze ambitie (nog) niet hebben en gewoon weleens willen ervaren wat er allemaal bij komt kijken, zijn van harte welkom.

 

Wat leer je tijdens zo'n workshop?

Als je deelneemt aan de workshop kom je oog in oog te staan met Afke Westdijk, zelf veelvuldig internationaal kampioene en twee jaar geleden zelfs nog wereldkampioene! Zij gaat je leren hoe jij je al snel een écht levend standbeeld kunt voelen. Zo verklapt ze de kneepjes van het vak hoe je het beste stil kunt staan, waar je rekening mee moet houden, wat je moet doen met mensen die je proberen aan het lachen te brengen en, omgekeerd, hoe je je publiek aan het lachen kunt krijgen. Daarnaast geeft ze een heleboel tips and tricks hoe je je kleding kunt maken en op kleur kunt krijgen en vertelt ze alles over hoe je je het mooist kunt schminken.

De workshops staan op de rol voor zaterdag 9 september aanstaande in Cultura Ede, Molenstraat 45, 6712 Ede en op zondag 10 september bij Introdans, Vijfzinnenstraat 82, 6811 LN Arnhem. De deelnemers hoeven geen ervaring te hebben; zowel volwassenen als kinderen vanaf 8 jaar kunnen meedoen. Deelname aan de workshop, die duurt van 13.00 tot 16.00 uur, is gratis. 

Meer informatie en opgeven (let wel: het aantal deelnemers is beperkt) kan via info@worldlivingstatues.nl of (026) 363 50 84.